Even geen corona

22 mei 2020

Er zijn volgend jaar weer tweede kamer verkiezingen.

Dus zijn we als partij bezig met het verkiezingsprogramma. Een goed moment om ook in Midden-Groningen na te denken over wat anders en beter kan. Hoe we (toch even corona) uit de huidige crisis kunnen komen en daarbij ook echte stappen kunnen zetten naar een socialere samenleving die de aarde heel laat en dus onze jeugd een goede toekomst biedt.

Zoals het een democratische partij betaamt kunnen alle leden een bijdrage leveren en mee besluiten over de uiteindelijke versie waar we de campagne mee ingaan. Bijdragen kan heel simpel via de website hoekanmorgenbeter.nl  waar je je ideeën in kunt brengen.

Even wat voorbeelden: Totaal kappen met het toeslagen systeem dat alleen maar geld rondpompt en waarbij veel mensen in de problemen komen wanneer er plotseling terugbetaald moet worden. De gemeentes die door het beleid van het rijk met grote tekorten zitten bij de jeugdzorg en andere decentralisaties structureel helpen zodat er echt iets gedaan kan worden aan armoede en zinvolle deelname aan de maatschappij voor iedereen. Stoppen met de steeds maar verder doorgaande marktwerking in de zorg.

Ieder zal zijn eigen lijstje hebben en dat met eigen woorden invullen. Dat is helemaal niet erg. Ik verwacht dat we het binnen de partij wel aardig eens zullen zijn en dat de schrijvers van het programma zeer geholpen zijn met veel ideeën en wensen.

 

Nu we toch bezig zijn met verkiezingen. De gemeente Midden-Groningen start in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 een Cursus Politiek Actief in samenwerking met Prodemos.

De cursus bestaat uit  5 bijeenkomsten en start op 31 augustus. De overige data zijn 7, 14, 21 en 28 september. Iedereen met interesse kan deelnemen. Dus ken je iemand in je omgeving die je geschikt vindt voor de politiek wijs hem of haar dan op deze mogelijkheid.