Over ons

De PvdA is een partij van idealen. Individuele vrijheid, maar ook respect en aandacht voor elkaar. Eigen verantwoordelijkheid, maar ook gelijke kansen en de zekerheid van een fatsoenlijk bestaan. Economische groei en ruimte voor materiële welvaart, maar ook aandacht voor sociale, culturele en ecologische waarden.

De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren vormden op 1 januari 2018 samen de nieuwe gemeente Midden-Groningen.

Dat was een nieuw begin. Nieuwe mensen die elkaar ontmoetten en met elkaar samen voor resultaten gaan voor alle inwoners van Midden-Groningen.
Het zijn geen gemakkelijke jaren geweest. Veel te weinig geld uit Den Haag, meer taken door de decentralisaties van o.a. de jeugdzorg en natuurlijk de gevolgen van de aardbevingen met schadeherstel en versterking van onze woningen en bedrijven.

Om kansen te benutten moeten oplossingen buiten de bestaande kaders worden bedacht. Of dat nu de vicieuze cirkel waarin veel mensen die in armoede leven zich bevinden is, of de verantwoordingscultuur die de administratieve druk onnodig groot maakt. Het gas-dossier en de zorg zijn daar ook goede voorbeelden van. De PvdA gaat voor het doorbreken van die cirkels en kaders.

Daarvoor zijn in ieder geval twee dingen belangrijk: de juiste mensen op de juiste plek en een goed plan. De PvdA is ervan overtuigd dat ons verkiezingsprogramma vele voorstellen bevat voor dat goede plan. Wij gaan er voor.

Neem contact op

Laat uw informatie achter