8 november 2017

SheDecides (Uitnodiging)

De kracht van vrouwen is belangrijk in de politiek en het opkomen voor rechten van vrouwen is ook vandaag de dag nog steeds nodig. Dat liet onze voormalige Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Lilianne Ploumen, afgelopen jaar zien met haar initiatief ‘She Decides’. Op 18 november komt zij daar over vertellen in Hotel Faber in Hoogezand en wij nodigen u daarbij van harte uit!

Locatie: Hotel Faber, Meint Veningastraat 123 in Hoogezand.

Datum: Zaterdag 18 november 2017

10.45 uur. Inloop met koffie/thee en koek
11.00 uur. Inleiding van Liliane Ploumen, 2e Kamerlid van de PvdA en oud-minister van Ontwikkelingsamenwerking , over de activiteiten van de organisatie “Shedecides”, welke betekenis deze organisatie heeft en kan hebben voor vrouwen over de wereld.
11.25 uur. José van Schie, wethouder Hoogezand-Sappemeer en historica, vertelt kort over het leven van Dr Aletta Jacobs in Sappemeer en Groningen en de belangrijke rol die zij vervuld heeft in de gezondheidszorg voor vrouwen en voor het vrouwenkiesrecht (1919).
11.35 uur: Gina Olthof (gespreksleider) gaat in gesprek met Liliane Ploumen, Thea van der Veen ( lijsttrekker PvdA) en Anja Woortman ( nr.2 en beoogd wethouder PvdA) over het belang van vrouwen in de politiek en wat zij kunnen betekenen voor vrouwen in de samenleving met name daar waar het gaat om eigen beschikkingsrecht, gezondheid, opvoeden, etc.
11.50 uur: een korte Pauze
12.00 uur: andere partijen en aanwezigen in de zaal worden uitgenodigd om ook hun visie te geven op het thema en daar over in gesprek te gaan.
13.00 uur : afsluiting met broodjes en nog wat napraten.