Anja stopt, José begint!

Door Thea van der Veen op 27 november 2019

Gisteren maakte Anja Woortman bekend dat ze haar functie als wethouder voor de PvdA in Midden-Groningen  neerlegt.
We verliezen in Anja een wethouder die de geest van de PvdA ademde en leefde: altijd menselijk maar zakelijk waar nodig.

We hebben respect voor de keuze die ze moest maken maar we zullen haar kundigheid en kordate optreden missen.

Na het, door ons betreurde maar zeer te respecteren, besluit van Anja Woortman dat zij vertrekt als wethouder, moest de fractie van de PvdA op zoek naar een kandidaat voor haar opvolging. Daar Anja een pittige portefeuille heeft, zoals het hele mijnbouwdossier en de aanpak versterking, hebben wij gezocht naar een persoon met politiek bestuurlijke ervaring, kennis van onze regio en één die op korte termijn zou kunnen beginnen.

José

Wij menen die in de persoon van José van Schie te hebben gevonden.
José is ruim 6 jaar wethouder in de stad Groningen geweest en is korter geleden ook wethouder in de voormalig gemeente Hoogezand-Sappemeer geweest.

In die periode in Hoogezand-Sappemeer heeft zij ook zware dossiers in portefeuille gehad en heeft daar veel (maatschappelijke) waardering voor gekregen.

De fractie van de PvdA is dan ook verheugd dat zij José van Schie aan de gemeenteraad van Midden-Groningen kan voordragen als opvolger van Anja Woortman.

Maar dit doen wij wel met een dubbel gevoel:
Enerzijds omdat wij een goede, jonge, wethouder door persoonlijke omstandigheden zien vertrekken en anderzijds omdat wij een ervaren bestuurder terug zien keren.

Video Anja

Thea van der Veen

Thea van der Veen

Ik ben Thea van der Veen, ik ben geboren en getogen in het Noorden en op mijn 8ste jaar met mijn ouders verhuisd naar de Randstad, waar ik mijn opleiding en mijn eerste banen in de sociale sector heb gevonden. O.a. ben ik in het buurtwerk in een oude stadswijk van Den Haag werkzaam geweest.

Meer over Thea van der Veen